A városi embernek nagy élmény elszakadni a nagyváros forgatagától, zajától a teljes nyugalmat adó tanyavilágba. Nemcsak a szétáradó csend, a különleges látvány miatt, hanem az itt megtalálható természetes, helyben termő/ tenyésztett alapanyagokból készített gasztronómiai élmény miatt is.

Különleges, természetes ízek a tanyavilágban

Nagymamáink konyhája, a régi ízek, a nosztalgia…
A semmihez sem fogható tanyasi csirke, a tyúkhúsleves és birkapörkölt…. a régi, ínycsiklandó ételek, amelyek össze sem hasonlíthatóak a mai hipermarketes alapanyagokból készült ételek ízével. Húsimádóknak igazi felüdülés!
De a vegetáriánusoknak is sokféle ételt tudunk ajánlani: a konyhakertben termesztett zöldségekből, fűszerekből és az itteni gyümölcsfák terméséből számos különlegesség készíthető.

Tanyavilág télen

A régi időkben a téli időszakban csak az állatokra kellett koncentrálni. A parasztember ilyenkor pihente ki az év márciustól novemberig tartó dolgos időszakát.
A téli időszakra estek a hízóvágások. Ezt a hagyományt a Kökényes Tanyán mi is továbbvisszük.

Búboskemence

A kemencében sült ételek, nemcsak ízben különlegesek és utánozhatatlanok, de az elkészítésük is egyedi, hiszen a bennük készülő étel minden oldalról egyenletesen kapja a hőt, sőt gyorsabban elkészülnek a konyhai sütőben készült ételekkel ellentétben. Télen nemcsak ételek elkészítésére, sütésre, hanem fűtésre is használható. Mint a régi öregek, csutkaszárral vagy akácfával fűtünk be, így a rendezvényteremben található búboskemence kellemes meleggel tölti be a helységet. Nem mellesleg füstölhetünk benne  kolbászt vagy egyéb húsárukat.

A régi öregek hetente egyszer kenyeret is sütöttek a kemencében. A sütés időtartama egyenes arányban nőtt a kenyér méretével. Ahány kilós volt a kenyér, annyi órát sütötték a kenyeret.
A Kökényes tanyán lehetőség van a kültéri kemence használatára is.

Modernizált tanyavilág

A hagyományok megőrzésére nagy hangsúlyt fektetünk. Őrizzük a múltat a hízóvágások alkalmával, az állattartásban, a gasztronómiában és törekedtünk olyan berendezési elemek beszerzésére és bemutatására, amik hűen adják vissza a tanyavilág emlékeit.

Természetesen a Kökényes tanya már a mai modern tanyák előnyeit is élvezi.
Könnyen megközelíthető közúton és rendelkezik a mai világ kényelmét adó elektromossággal, internetes kapcsolattal és angol wc-kkel is.

Ha igazán szeretni való tanyasi hangulatra vágysz, akkor várunk téged, titeket!

Elérhetőségeink:

info@kokenyestanya.hu

30/554-0261